Tuesday, September 8, 2015

Sabun basuh baju Shaklee (Fresh Laundry Concentrate)

Assalamualaikum & hai semua.

Pagi ini DS nak share mengenai sabun basuh baju Shaklee. Yer betul. Sabun basuh baju Shaklee yang selamat untuk cuci baju baby tu. Juga selamat untuk yang mempunyai masalah kulit sensitif.

Alhamdulillah. Minggu lepas DS dah buka bungkusan baru (rujuk foto di bawah). Setahun dah guna sabun basuh baju Shaklee. Nama saintifik sabun basuh baju Shaklee ni adalah Get Clean Fresh Laundry CONCENTRATE. Hihi. Saintifik sangat ker? Tentulah. Shaklee buat produk bukan free and easy style okeh. Dorang buat kajian dulu. Eh. Macam dah tersasar topik jer. Apa-apa jer lah. Haha.

Sekotak setahun? Korang ada tak sabun basuh baju yang tahan sehingga setahun. Tudia. Ada yang tanya.

"Betoi ka sekotak ja setahun?"

Ini lah yang DS nak kongsi dengan korang semua. Nak tahu tak DS guna macam mana sabun basuh baju Shaklee ni sampaikan bertahan setahun ?

Macam ni. Untuk mesin semi auto dengan muatan 8.5kg DS gunakan sukatan berikut.
● 1 cup dynamo
● 1 sudu besar Get Clean Laundry

Kalau korang ada pakaian dengan kotoran yang degil. Boleh juga dilutekan 1/2 sudu kecil sabun basuh baju Shaklee ni dengan air yang sedikit (anggaran satu cawan kecil) dan buat pre-wash. Korang dilutekan dalam 'spray bottle'. Semburkan pre-wash 30 minit sebelum proses membasuh dimulakan.

Kenapa ianya selamat untuk baby? Selamat sebab reason kat bawah ni :-
★ bebas toksik
★ hypoallergenic
★ semulajadi
★ bebas fosfat
★ bebas klorin



sabun basuh baju yang selamat utk bayi dan kulit sensitif
Sabun basuh baju Shaklee

Nak tahu lagi tak ?

Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit - punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.

Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.

Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Selain selamat, ianya juga berkesan dan mesra alam.

Berkesan
★ Berkepekatan tinggi
★ Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
★ Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
★ Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri

Mesra Alam
★ Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
★ Surfaktan mudah biorosot
★ Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
★ Bungkusan yang boleh dikitar semula
★ Tanpa bahan pewarna
★ Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

Best giler guna sabun basuh baju Shaklee ni. Terima kasih Shaklee sebab keluarkan sabun pencuci baju dengan efek EXTRA CLEAN. Pakaian lebih bersih dengan produk yang go green. Baju putih jadi lebih putih. Baju berwarna jadi lebih berwarna. Eh eh. (*v*)

Retail Price : RM80.00 (harga lebih murah dengan join jadi ahli)

HUBUNGI SAYA | Diyana | 013 447 0711 WA, Telegram, Sms | diyana1223@gmail.com untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk-produk Shaklee serta peluang menjana pendapatan bersama saya & TEAM GSG