Sunday, May 31, 2015

#YES.. Dah tahun ke - 100. Multivitamin Shaklee : Vita-Lea


Multivitamin Shaklee 100 tahun
Sejak 1915

Assalamualaikum semua. DS doakan semuanya sihat-sihat dan ceria selalu. Alhamdulillah. Tahun ini adalah merupakan tahun yang ke 100 bagi multivitamin yang tertua didunia. Jom sama-sama jerit WOW. Untung ker untung? Best ker best?

Dahulu dikenali sebagai Vitalized Minerals. Hasil ciptaan yang berusia 100 tahun ini telah dibangunkan oleh Dr. Forrest C Shaklee. Untuk info semua beliau pernah di uji dengan masalah kesihatan semasa kecil. Apa yang telah terjadi kepada beliau semasa kecil adalah antara pencetus kepada inovasi beliau : Vitalized Minerals.

100 tahun dah usianya Vitamin Shaklee nih.

Bagi DS beliau merupakan seorang insan yang mendahului zamannya. Agak-agak kalau kita sakit boleh tak kita cipta sesuatu untuk kegunaan sehingga 100 tahun. Ermm (sambil garu dagu). Pernah di diagnos untuk hidup sehingga umur 8 tahun shj ketika beliau masih kecil. Gara-gara penyakit tuberculosis (batuk kering) yang dihidapinya beliau sering menghabiskan masa dengan berehat dan memerhatikan alam semulajadi. Kiranya beliau ni lebih gemar bersatu dengan alam daripada bermain dengan rakan sebaya.

Disebabkan penyakit beliau, keluarganya membuat keputusan untuk berpindah dari Carlisles (kawasan lombong arang batu) ke utara Iowa kerana mereka percaya rawatan terbaik untuk batuk kering adalah udara yang bersih dan segar serta rehat yang mencukupi.

Multivitamin Shaklee 100 tahun


Sesuatu yang mengejutkan telah berlaku. Haaa. Nak tahu tak? Kan doktor pernah ramalkan beliau akan hidup sehingga berumur 8 tahun shj kan. Tahun demi tahun pun berlalu. Beliau telah meningkat remaja dan ramalan doktor sebelum ini adalah sedikit tersasar. Malahan doktor beliau berpuas hati dengan tahap kesihatan beliau. Penyakit tuberculosis beliau pula adalah terkawal. Namun tahap kesihatan beliau masih tidak memuaskan dan tidak secergas remaja lain yang seusia dengannya.

1921 ketika berusia lewat 20-an beliau sekali lagi uji. Doktor telah mengesahkan beliau menghidap kanser. Beliau kemudiannya melawan kanser dengan kaedah SEMULAJADI. Sayur-sayuran, buah-buahan segar serta suplemen dengan kuantiti yang tinggi menjadi alternatif beliau. Penghujung tahun 1922 kanser beliau semakin sembuh. Kesihatan beliau semakin pulih melalui rawatan intensif berasaskan nutrisi. Beliau juga percaya bahawa nutrisi yang bagus boleh membantu orang lain untuk turut sihat.

Multivitamin Shaklee 100 tahun
Lagi kisah di artikel ini.

Hasil inovasi yang berusia 100 tahun oleh Dr. Forrest C. Shaklee telah membantu ramai insan-insan yang inginkan kehidupan yang lebih baik. Semoga lebih ramai mendapat manfaat dan lebih sihat dengan amalan pemakanan dan pengambilan nutrisi yang betul & tepat untuk keperluan tubuh. Termasuklah diri DS & insan-insan tersayang.

DS dapat mesej dari Shaklee Malaysia berkaitan ULANG TAHUN KE 100. Jadi, nak kongsikan dengan semua.

We are celebrating 100 years of the development vitalized minerals by Dr. Forest C Shaklee in 1915. Shaklee Malaysia is sharing the gift of health with all new enrollees.

Valid for May - October 2015

Lets celebrate together.

Multivitamin Shaklee 100 tahunHUBUNGI SAYA | Diyana | 013 447 0711 WA, Telegram, Sms | diyana1223@gmail.com untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk-produk Shaklee serta peluang menjana pendapatan bersama saya & TEAM GSG.

No comments:

Post a Comment